Utilis en WifiNederland gaan samenwerken

Utilis en WifiNederland gaan samenwerken

Utilis

Volledige digitale ontzorging voor het MKB. Systeembeheer | IT-support | Digitale werkplek | M365 | Cybersecurity |

𝙒𝙚𝙚𝙩 𝙟𝙚 𝙬𝙖𝙩 𝙣𝙤𝙜 𝙨𝙩𝙚𝙚𝙙𝙨 𝙚𝙚𝙣 𝙫𝙖𝙣 𝙙𝙚 𝙜𝙧𝙤𝙤𝙩𝙨𝙩𝙚 𝙛𝙧𝙪𝙨𝙩𝙧𝙖𝙩𝙞𝙚𝙨 𝙞𝙨 𝙤𝙥 𝙠𝙖𝙣𝙩𝙤𝙤𝙧?

Langzame Wifi

Een slecht wifisignaal scoort naast vervelende dad-jokes, haperende printers en een vermoeiende vergadercultuur nog steeds hoog in de irritatielijstjes op kantoor.

En dat hoeft helemaal niet. Lees daarom snel deze tips!

1️⃣ 𝙇𝙤𝙘𝙖𝙩𝙞𝙚, 𝙇𝙤𝙘𝙖𝙩𝙞𝙚, 𝙇𝙤𝙘𝙖𝙩𝙞𝙚!

Thuis is -ie bijna gegarandeerd door een haastige monteur weggemoffeld in de meterkast. Dat lijkt een beetje de standaard, maar is echt niet oké !

Zorg ervoor dat de router strategisch is geplaatst voor maximale dekking. Vermijd obstakels en plaats hem op een centrale plek voor het beste resultaat.

2️⃣ 𝘽𝙚𝙫𝙚𝙞𝙡𝙞𝙜 𝙅𝙚 𝙒𝙞𝙛𝙞-𝙣𝙚𝙩𝙬𝙚𝙧𝙠

Gebruik een sterk wachtwoord en versleutel je wifi om misbruik te voorkomen. Dit houdt niet alleen jouw gegevens veilig, maar optimaliseert ook de prestaties.

3️⃣ 𝙊𝙣𝙙𝙚𝙧𝙝𝙤𝙪𝙙

Controleer en update regelmatig de firmware van je router. Dit helpt niet alleen bij beveiligingsupdates maar zorgt ook voor betere prestaties

4️⃣ 𝘽𝙖𝙣𝙙𝙗𝙧𝙚𝙚𝙙𝙩𝙚𝙗𝙚𝙝𝙚𝙚𝙧

Geef prio aan belangrijke taken door bandbreedte toe te wijzen aan specifieke apparaten of toepassingen. Voorkom dat zware taken andere processen vertragen.

5️⃣ 𝘼𝙥𝙖𝙧𝙩 𝙣𝙚𝙩𝙬𝙚𝙧𝙠 𝙫𝙤𝙤𝙧 𝙜𝙖𝙨𝙩𝙚𝙣

Stel een apart gastennetwerk in om de veiligheid van het hoofdnetwerk te waarborgen. Dit voorkomt dat gasten toegang hebben tot gevoelige informatie en komt ook de snelheid ten goede.

6️⃣ 𝙑𝙚𝙧𝙫𝙖𝙣𝙜 𝙫𝙚𝙧𝙤𝙪𝙙𝙚𝙧𝙙𝙚 𝙖𝙥𝙥𝙖𝙧𝙖𝙩𝙪𝙪𝙧

Wij zien dat ondernemers eerder die mooie nieuwe laptop kopen dan dat ze investeren in hun Wifi netwerk. Er is een grote maar: Je hebt niet veel aan een snelle laptop als je wifi super traag is. Het is dus aan te raden om eerst jouw netwerk te optimaliseren voordat je nieuwe gadgets koopt!

7️⃣ 𝙊𝙥𝙩𝙞𝙢𝙖𝙡𝙞𝙨𝙚𝙚𝙧 𝙫𝙤𝙤𝙧 𝙜𝙚𝙙𝙚𝙚𝙡𝙙𝙚 𝙤𝙛 𝙙𝙧𝙪𝙠𝙠𝙚 𝙬𝙚𝙧𝙠𝙥𝙡𝙚𝙠𝙠𝙚𝙣

In drukbezette kantoorruimtes kunnen interferenties een uitdaging vormen. Gebruik frequentiekanalen verstandig om storingen te verminderen.

8️⃣ 𝙈𝙤𝙣𝙞𝙩𝙤𝙧 𝙚𝙣 𝘼𝙣𝙖𝙡𝙮𝙨𝙚𝙚𝙧

Gebruik tools voor netwerkanalyse om de prestaties van je wifi in de gaten te houden. Identificeer zwakke plekken en optimaliseer waar mogelijk.

Optimalisatie van jouw wifi netwerk is vaak een ondergeschoven kindje. Maar besef dat een langzaam netwerk naast heel veel frustratie ook heel veel productiviteit en dus geld kost.

En onthoud: Het is absoluut geen schande als je er zelf niet helemaal uitkomt!

Dus: Heb jij hulp nodig met de optimalisatie van jouw wifi, zakelijk internet, glasvezel of netwerk?

Samen met onze partner WifiNederland boosten wij jouw productiviteit en prestaties. Zo functioneren jouw medewerkers optimaal en houd jij geld over voor die mooie nieuwe laptop.

Website Utilis