Internet in bedrijfsverzamelgebouwen (BVG)

Internet in bedrijfsverzamelgebouwen (BVG)

Je wil van jouw bedrijfsverzamelgebouw een bruisende plek maken. Een gebouw dat ondernemerschap ademt en waar bedrijven het maximale uit hun tijd en mensen kunnen halen. Dan zijn dit de punten waar je op moet letten.

1. Scheid de bedrijfsnetwerken

Zorg ervoor dat de netwerken van de verschillende bedrijven goed afgescheiden worden. Immers, het is niet de bedoeling dat het bedrijf verderop in de gang op jouw netwerk kan rondneuzen. Zorg daarom dat je een goede router en firewall hebt geïnstalleerd en dat die juist zijn geconfigureerd.

2. Geef elk bedrijf een eigen publiek IP-adres

Zorg dat elke bedrijf een eigen publiek IP-adres heeft. Mocht een bedrijf een geïnfecteerde PC hebben waardoor er onbedoeld spam wordt verstuurd, dan komt dat IP-adres op een zogenaamde black list: e-mails vanaf dat IP-adres worden dan geblokkeerd. Je wilt natuurlijk niet dat meteen alle bedrijven in je pand op dezelfde black list komen waardoor ook hun mails worden gestopt. Door elk bedrijf een eigen publiek IP-adres te geven, voorkom je dit soort problemen.

3. Zorg voor een algemene wifi-voorziening

Elk bedrijf een eigen wifi-netwerk kan, maar is niet nodig. Sterker nog, het is niet wenselijk. Als veel wifi-netwerken op dezelfde plek operationeel zijn, ontstaat er interferentie wat de kwaliteit van het wifi-signaal nadelig beïnvloedt. Je kunt volstaan met een algemene wifi-voorziening. Elk bedrijf verbindt met hetzelfde wifi-netwerk met een unieke gebruikersnaam en wachtwoord. Vervolgens verbindt het betreffende apparaat met het bedrijfsnetwerk. Zo maken verschillende bedrijven gebruik van hetzelfde wifi-netwerk, zonder op elkaars bedrijfsnetwerk te kunnen komen.

4. Zorg voor een aparte wifi-verbinding voor gasten

Natuurlijk wil elk bedrijf zijn gasten een wifi-verbinding aanbieden. Zorg dan wel dat je gasten alleen op internet kunnen en niet bij de gevoelige bedrijfsinformatie.

Meer weten?

Wil je weten wat WifiNederland voor jou kan betekenen op het gebied van netwerk in bvg, bedrijfsnetwerken ? Neem dan contact op met ons .